Testimonial Karin Heinsius

Karin Heinsius, 50 jaar

Mijn naam is Karin en ik sport sinds 2,5 jaar bij Fidnuz/EasyActive. Naast het weer gaan bewegen en fit worden, nadat bij mij reuma vastgesteld is, wilde ik graag wat kilo’s kwijt. Ondanks dat ik 3-4 keer per week aan het sporten was, uiteindelijk mee ben gaan doen met groepslessen en best gezond at bleef ik op het gewicht wat ik op dat moment was. 

Ongeveer 4,5 maand geleden zag ik in de sportschool informatie over Slimdiet. Ik ben een informatiegesprek aangegaan met Jan-Willem. Ik was nogal sceptisch over de werking van dit dieet. Maar ergens dacht ik: wat als het nou de oplossing voor mij is?
Uiteindelijk heb ik besloten om het gewoon te proberen. Volgens de prognose die je krijgt, aan de hand van je huidige gewicht en hoeveel kg je af wilt vallen, val je in het begin heel veel af. Dus ik dacht: ‘ik probeer het gewoon. Binnen 2 weken moet ik dan al resultaat zien, en anders stop ik er gewoon weer mee’.

Ongeveer 4,5 maand geleden zag ik in de sportschool informatie over Slimdiet. Ik ben een informatiegesprek aangegaan met Jan-Willem. Ik was nogal sceptisch over de werking van dit dieet. Maar ergens dacht ik: wat als het nou de oplossing voor mij is? Uiteindelijk heb ik besloten om het gewoon te proberen. Volgens de prognose die je krijgt, aan de hand van je huidige gewicht en hoeveel kg je af wilt vallen, val je in het begin heel veel af. Dus ik dacht: ‘ik probeer het gewoon. Binnen 2 weken moet ik dan al resultaat zien, en anders stop ik er gewoon weer mee’.

Met een open blik ben ik op 6 februari begonnen met de assortimentsbox. Hierin zitten alle smaken die ze hebben, zodat je alles kan proeven en uitproberen. Erg handig. Tot mijn verbazing waren de producten erg lekker. Ook had ik geen hongergevoel, deze eerste week. En dat is tot de laatste dag zo gebleven.

Het is eigenlijk heel simpel. Je begint met 5 zakjes op een dag, waarbij je onbeperkt groenten mag eten. Daarnaast drink je minimaal 2 liter water (dat deed ik al, dus dat was geen enkele moeite). Bij elke stap verder komt er weer een gewone maaltijd terug. Als eerste je avondeten met vlees, vis of 2 eieren en groenten. Vervolgens een broodje of 2 crackers met mager beleg, fruit en een zuivelproduct als ontbijt. En tenslotte ook weer 2 broodjes met fruit of zuivelproduct als lunch. Elke week ging ik op de weegschaal, dat was best wel spannend. De eerste week was ik 3,3 kg kwijt. Wat wil je ook? Je gaat heel anders eten. De tweede week ging er weer meer dan 2 kg af. En het was heel makkelijk vol te houden. Je kan combineren tot je een ons weegt, zelf weten welk zakje je wanneer gebruikt. En omdat er ook brood en dranken bij zitten, kun je heel makkelijk dingen meenemen naar je werk of voor onderweg. Vanaf stap 2 mag je ook 1 reep per dag nemen. Daar werd het buiten de deur zijn nog makkelijker van. Omdat het in de eerste 2 weken al zo goed ging, kreeg ik vertrouwen in het dieet en heb ik besloten om door te gaan. Van heel sceptisch werd ik super enthousiast. En ik niet alleen, de instructeurs bij EasyActive leefden ook mee en waren net zo blij als ik dat er weer een kilo of 2 af ging elke week. Zelfs bij de laatste stap, waarbij het gewichtsverlies niet zo groot meer hoort te zijn, viel ik toch nog bijna 1 kg per week af. En het mooiste van alles is dat ik vooral kg’s vet ben kwijtgeraakt.

Ik pas inmiddels weer in maat 40 (niet dat dit een doel op zich was, maar leuk is het wel). Daarnaast voel ik me super! En niet alleen omdat ik gewicht kwijt ben, maar zeker ook omdat ik lekker in mijn vel zit. Het sporten gaat me makkelijk af, en ook eten begint langzaamaan een hobby van me te worden. Degenen die mij goed kennen, weten dat dit niet zo was. Ik ga ook deze eetgewoonten doorzetten nu ik klaar ben met het dieet. Minder aardappelen en meer groenten, vlees en zuivelproducten. Als je me van te voren gevraagd had of ik geloofde in dit dieet, dan had ik keihard nee gezegd. Maar nu 16 weken later, en bijna 20 kg lichter, kan ik volmondig zeggen: ‘ja, dit dieet werkt!’ En dat niet alleen. Je hebt helemaal geen honger, het smaakt prima en er is keus/variatie genoeg met toetjes, soepen, ontbijtproducten, pannenkoeken/omeletten, drankjes en repen om de periode goed door te komen. Het kostte mij weinig moeite en het is prima te  combineren met een gezin. Daarnaast mocht ik ook koffie en thee blijven drinken, zolang er maar geen suiker en melk in zat. En per dag een glas light drinken. Ik ben ook heel blij met dit resultaat! Ik vind dit dieet een echte aanrader, zeker als je al veel sport en redelijk gezond eet, en je je gewicht toch niet naar beneden krijgt.

Lees ook de ervaringen van Jan Porton.

Stap 1

Omelet met tomaat en champignons

Pannenkoek met geroosterde bloemkool

Pizza van zakje brood met tomaat, paprika en champignons

Chocolade muffins van een zakje brood en een zakje chocoladedrank

Stap 2

Kipfilet met diverse groenten

Gevulde paprika met gehakt en diverse groenten

Koolraap frietjes met biefstuk

Vlees met diverse groenten