Testimonial Jan Porton

Jan Porton, 58 jaar

“Ik ben op 21 januari begonnen en woog toen 86,1 kilo op de weegschaal van EasyActive, op 29 januari hadden ze een hele nieuwe professionele weegschaal  waar ook je vetgehalte gemeten kan worden en nog veel meer, maar mijn gewicht was toen 84,9 kilo. De volgende meting was op 5 februari en dat was 83,7 kilo en op 12 februari was dat 82,9 kilo en op 19 februari kom ik uit op  81,1kilo. Dat komt neer op 4 kilo in 4 weken, ben ik erg blij mee.”

Ik liep al langer om 5 kilo kwijt te willen en toen was er een aankondiging bij EasyActive Heerenveen van SLIMdiet. Ik heb een afspraak gemaakt met Jan Willem en via een speciaal programma heeft hij uitgelegd wat de mogelijkheden waren. Als je veel meer gewicht kwijt wil begin je anders dan ik nu want ik kon 2 weken overslaan. Het hele programma beslaat 4 weken met verschillende eetpatronen. Het boekje wat ik erbij kreeg was erg duidelijk en overzichtelijk om te volgen. Er is zoveel keuze in SLIMdiet-gerechten dat er altijd wel een smaak is die je lekker vind. Samen met Jan Willem diverse pakjes uitgezocht en ik ging weg met Tomatensoep, Omelet Ham, Aardappelkoekjes, Aardbei Ananas drank, Perzik Mango drank, Fruit Crispy reep, Karamel Crispy reep en Bananentoetje. Genoeg om 10 dagen door te komen want in elk doosje zitten 5 zakjes. 

Lees ook de ervaringen van Karin Heinsius.

Vol goede moed op de maandag begonnen, ontbijt bestond uit 1 snee volkoren brood met rosbief, 1 glas karnemelk plus 1 kiwi en 1 kop koffie. Tussendoor had ik een reep op.

Als lunch de omelet met 50 gram prei en 50 gram spitskool. Los daarbij 1 tomaat en 1 kop thee. 

Tussendoor had ik een zakje drank en 6 cherrytomaatjes wat overeen komt met ongeveer 50 gram, meer mag je niet van de cherrytomaatjes, gewone tomaten mag je onbeperkt.

Het avondeten bestond uit 100 gram kipfilet met 25 gram prei, 25 gram spitskool, snijbonen en bloemkoolrijst.

In het boekje staan veel groenten die je onbeperkt mag maar ook groenten waarvan je maar een beperkt aantal gram mag maar genoeg om er toch een lekkere maaltijd van te maken en zeker als je het in de wok doet. Daarna nog een toetje en een glas light limonade. Bij alles mag je onbeperkt koffie of thee en je moet minimaal 2 liter water drinken.

De volgende dag was het ontbijt 2 volkoren crackers met rosbief (met peper en zout) en kaas, gevolgd door een kiwi met een glas karnemelk.

Tussendoor een zakje drank.

Voor de lunch waren de aardappelkoekjes aan de beurt. Nu was dit moeilijker te maken dan gedacht, er staat dat je het moet maken met 60 ml water en dan kloppen en bereiden in de koekenpan. Het wordt een beetje een plakkerige brei waardoor je geen koekjes kunt maken omdat er veel aan je handen blijft plakken dus maar een soort omelet van gemaakt met 50 gram prei, 25 gram spitskool en 25 gram peultjes. Als vocht een kop thee genomen.

Tussendoor 1 reep en 50 gram cherrytomaatjes.

’s Avonds 100 gram filetlapjes met peper en zout. Deze gebakken met 25 gram peultjes en 25 gram prei. Los daarbij een bak met sla, kruiden, (zure) augurken en tomaat met 1 eetlepel olijfolie.

En later op de avond nog een zakje drank en 1 glas light limonade.

Dag 3 is aangebroken. 30 Gram ontbijtgranen met 125 gram yoghurt en daarna een appel. Uiteraard met koffie, thee en/of water.

Tussendoor maar weer een zakje drank.

Lunch bestond uit 1 zakje tomatensoep met taugé aangevuld met een bak sla met tomaat, augurk, kruiden en olijfolie. De sla kun je tegenwoordig in veel verschillende kant en klaar zakken kopen.

Tussendoor had ik een reep en 6 cherrytomaatjes.

Voor het avondeten was er 100 gram gehakt, los gemaakt in de wok met 100 gram courgette spaghetti, kruiden, 25 gram peultjes, 25 gram prei en 1 eetlepel olijfolie.

Bananentoetje met een glas light limonade om af te sluiten.

Ondertussen zitten we op de donderdag en had ik als ontbijt 1 snee volkoren brood met boter en kaas, 1 peer en een tomaat met een glas karnemelk.

Tussendoor weer een zakje drank.

Voor de lunch werd weer een omelet gemaakt met bloemkoolrijst, 50 gram prei, olijfolie en peper en zout en kruiden. Het maken van de omelet met diverse groenten is een makkelijke bezigheid en lekker. Daarnaast een tomaat.

Daarna als tussendoor een reep met weer cherrytomaatjes.

Deze keer was het avondeten een biefstukje van ongeveer 100 gram met olijfolie en kruiden. Ook deze keer een aparte bak sla, deze keer veldsla en gewone sla met augurken, tomaten, kruiden, taugé olijfolie, kruiden, en als groente een bakje met 100 gram snijbonen en broccoli.

Later op de avond een zakje drank en een glas light limonade.

De laatste dag van de week begon met 2 volkoren crackers met kaas met tomaat en de ander met 1 plak kipfilet. Glas karnemelk en een halve banaan.

Als tussendoor een zakje drank.

De lunch bestond uit de aardappelkoekjes met 75 gram prei en 75 gram spitskool en olijfolie. Los daarbij een tomaat. Ook nu weer een bak met sla met de nodige toevoegingen waaronder tonijn op waterbasis.

Een bananentoetje daarna en wat later een glas light limonade.

Zo, dat waren 5 dagen SLIMdiet. Mijn conclusie is dat het niet meevalt, nu had ik het voordeel dat ik die 5 dagen niet werkte en alles goed kon bereiden maar ook rustig aan kon doen. Als je dit doet als je ook die 5 dagen zou moeten werken dan moet je er wel rekening mee houden dat je wat meer moet aanvullen met groenten bij de lunch en avondeten, ook zou ik gelijk de eerste dag bij elke maaltijd een grotere bak sla eten. Ik had eigenlijk toch wel aan het eind van de vrijdag nog wel een hongergevoel maar dan had ik het misschien anders moeten doen.

De zaterdag heb ik redelijk netjes gehouden maar niet geheel volgens het boekje. De ochtend waren er 2 volkoren crackers met kaas en kipfilet, halve banaan en 1 glas karnemelk.

Als lunch had ik een verse haring met wat uitjes en een vers gebakken lekkerbek, thuis nog 1 bruine boterham met kaas en tomaat en karnemelk. Die beide vissen eet ik zoveel mogelijk elke week.

Tussendoor bij de koffie had ik een halve kletskop (koekje) en wat later een glas bouillon.

Zoals we elke zaterdag doen had ik ook nu stokbrood gezond gemaakt met kaas, ham, ei en tomaat en nog een stuk stokbrood met tonijnsalade.

Later nog een glas verse perensap.

Zondag begon ik met 40 gram ontbijtgranen en 150 gram yoghurt en 1 kiwi.

De lunch bestond uit 2 volkoren boterhammen (Atkins), 1 met kaas en tomaat en de ander met tonijnsalade. Daarnaast een aardige bak met diverse soorten sla en augurken, tomaten, kruiden en 1 theelepel Parmezaanse kaas. (lekkere aanpassing) En een glas karnemelk.

Dan weer een reep als tussendoortje.

Dan als avondeten 100 gram penne (pastasoort) en 100 gram gehakt met 25 gram prei, 25 gram spitskool, 50 gram snijbonen en daarbij nog een zakje wokgroenten. De saus was zelfgemaakt van tomaten en kruiden. En natuurlijk weer de bak met sla en de rest.

’s Avonds een glas tomatensap.

De volgende 5 dagen heb ik mij goed aan het schema kunnen houden en was er niet vele anders dan de eerste 5 dagen.

De zaterdag daarna was wel anders. Het ontbijt was zoals gepland maar ik had geen tussendoortje (niet nodig), de lunch was weer een haring en een lekkerbek.

Die avond kregen we eters en zijn we begonnen met wat blokjes oude kaas, stukjes gedroogde wordt en een Bacardi met cola light. Het avondeten bestond uit rollade, gebakken krieltjes en friet uit de airfryer met daarbij snijbonen en weer de sla.

Het toetje was een pannenkoek met ijs daarin en een klein toefje slagroom. Al met al een overheerlijke maaltijd na de dagen volgens het boekje eten.

Zondag was weer redelijk streng met uitzondering de lunch, daar had ik nog wat koude rollade gegeten.

De dagen daarna liep het redelijk volgens schema maar het probleem was dat ik soms geen dingen klaar kan maken als ik moet werken, geen bak sla en geen omelet of aardappelkoekjes, daarvoor in de plaats zoveel mogelijk aangepast eten.

Ik ben op 21 januari begonnen en woog toen 86,1 kilo op de weegschaal van EasyActive, op 29 januari hadden ze een hele nieuwe professionele weegschaal  waar ook je vetgehalte gemeten kan worden en nog veel meer, maar mijn gewicht was toen 84,9 kilo. De volgende meting was op 5 februari en dat was 83,7 kilo en op 12 februari was dat 82,9 kilo en op 19 februari kom ik uit op  81,1kilo. Dat komt neer op 4 kilo in 4 weken, ben ik erg blij mee.

Conclusie: 

Ik ben erg tevreden met het resultaat uiteindelijk. De eerste week was een beetje afzien maar ik had eerder moeten beginnen met meer groente die je onbeperkt mag en meer salade erbij. Ik voel mij er beter door en wat ook een voordeel is dat ik nu meer in de keuken heb gestaan dan daarvoor samen met mijn vrouw om het eten klaar te maken, het is wat meer werk maar zeer lonend. Nu doorgaan met opletten wat ik eet maar dat is makkelijk door het boekje van SLIMdiet waar veel informatie in staat. Doordeweeks doe ik zoveel mogelijk via het boekje en in het weekend wat lekkers, uiteraard met mate.